Cora

marți, 2 noiembrie 2010

7 TRUCURI PENTRU FOLOSIREA MAI EFICIENTA A MINTII

Constientul emite rationamente si subconstientul produce; constientul alege si subconstientul livrea­za marfa. Va prezentam cateva trucuri. Este de la sine inteles ca puteti a­da­uga cele care corespund asteptarilor, nevoilor sau dorintelor voastre.

1. Amintiti-va mereu ca daca va ganditi la lucruri bune, atunci se vor produce lucruri bune. In schimb, contrariul e tot atat de adevarat.


2. Sunteti ceea ce ganditi ca sunteti. Daca va ganditi ca sunteti facut pentru a fi nefericit, veti fi nenorocit, daca va ganditi tot timpul ca sunteti bolnav, veti deveni bolnav. Daca va simtiti neadaptat, veti da gres peste tot.


3. Nu uitati ca subconstientul vostru nu argumenteaza niciodata. El accepta simplu si fara justificare ideile sau rationamentele constientului, oricare ar fi ele. Puteti sa va convingeti sub­constientul ca pamantul e plat, ca apa imbolnaveste de cancer sau altceva tot atat de absurd. Deci mare atentie la ce spuneti subconstientului vostru.


4. Aveti libertatea de a alege. Toata existenta noastra e bazata pe liberul arbitru. Aveti posibilitatea de a alege, atunci de ce nu ati alege fericirea, sanatatea si prosperitatea?


5. Rolul principal al subconstientului vostru este de a ocroti integritatea subconstientului vostru, ca sa nu fie coplesit de impresii false sau eronate. Dar - atentie! - constientul este cel care alege natura convingerilor voastre; precizati cele care va apartin in mod exclusiv.


6. Sugestiile si comentariile altora nu au nici o putere asupra voastra, in afara cazului, bineinteles, in care hotarati in alt fel - ceilalti nu pot comunica cu subconstientul vostru. Comentariile acestea va pot prejudicia, in momentul in care spiritul constient le repeta de mii de ori, pana cand reuseste sa convinga subconstientul de adevarul lor.


7. Fiti atenti la ce rostiti. Daca va petreceti timpul repetand ca sunteti incapabil, subconstientul vostru va va lua in serios. Am spus-o de nenumarate ori: el nu face deosebirea intre reali­tate si imaginar, el crede cu sfintenie tot ce-i relateaza constientul, in masura in care aceste cuvinte i se repeta de multe ori. Ca sa nu-l induceti in eroare, in loc sa spuneti "nu pot" spuneti mai curand "pot". Transmiteti-i ideea ca reusiti tot ce va propuneti si acest lucru se va implini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu